Canal Digital Ligaen

Basket er en glimrende sport for studerende

Basketball er en sport i kraftig vækst i Danmark. På det seneste har det danske landshold præsteret overraskende flot, og det har blandt andet ført til en sensationel sejr over basket-stormagten Litauen. I front for det danske landshold finder vi Gabriel “Iffe” Lundberg, som på det seneste endda er rygtet til verdens største liga, NBA. Man kan derfor roligt sige, at basketball som sportsgren netop nu rider på en bølge af succes. For studerende er sporten samtidig ekstremt oplagt at kaste sig over. Læs hvorfor lige her.

Det er vigtigt at holde formen ved lige i studentertiden

Som ung og studerende får man ofte tudet ørerne fulde om, at man skal arbejde intenst på at få gode karakterer. Sagen er dog den, at det er mindst lige så vigtigt, at man som ung får rørt sig, og ikke mindst dyrket en masse motion. Så mens mange unge går rundt og planlægger studenterfesten, blandt andet ved at læse op på alle regler for studenterhuer, og får booket studentervogne, så er der andre igen der vælger at kaste sig over basketballsporten.

Masser af klubber at tilmelde sig

Som ung er det let at komme i gang med at spille basketball. Dels kan man smutte ud i pauserne mellem lektionerne, og kaste lidt bold med gutterne, og dels kan man tilmelde sig en lokal basketballklub. Der er masser at vælge imellem. De større byer har således altid en del klubber at vælge imellem. Kommer du fra en mindre by, så kan det dog godt vise sig at blive lidt sværere. Her er der nemlig endnu ikke altid det store udvalg af klubber, og her er det primært håndbold og fodbold det store fokus er på.

Har du hvad der skal til?

For visse unge og studerende ender interessen for basketball ud med, at talentet er stort nok til at blive professionel. Der er gode muligheder for at gøre sig gældende i den danske liga, og er man usædvanligt talentfuld, så er der også muligheder for at få en kontrakt med en større klub i udlandet. Så kom straks i gang. Tilmeld dig en klub i dag.

Basket er en glimrende sport for studerende