Canal Digital Ligaen

Danske basketball klubber

I den professionelle ende af basketball sporten har vi i Danmark 10 klubber, der spiller i henholdsvis Pro A og Pro B ligaen. Man kan sammenligne de to liga betegnelser med håndboldens liga og 1. Division. I slutspillet kæmpes der om oprykning og nedrykning, – og naturligvis om det ultimative Danmarksmesterskab.

Som med alle andre sportsgrene i Danmark, er der fokus på udvikling af unge, talentfulde basketballspillere i hele landet. Så man kan sikre en god fremtid for sporten, med interesse fra mange flere fans og tilskuere. 

Hvor hører de danske basketball klubber til

Holdene i den danske basketball liga er spredt pænt ud over det danske land. 5 klubber er beliggende på Sjælland, 4 i Midtjylland og en enkelt på Fyn. Se oversigten her, så ved du, hvor du skal hen, næste gang du vil se en af de gode kampe. Heldigvis er Danmark et lille land, så tag bilen, toget eller bussen og lav en udflugt ud af turen. 

Bakken Bears 

Tag til den jyske hovedstad Aarhus

Svendborg Rabbits

Her skal du en tur til Svendborg på Sydfyn

Horsens IC

Turen går til Horsens i Midtjylland

Randers Cimbria

Tag til Randers lidt nord for Aarhus

Team Fog Næstved

Næstved på det sydlige Sjælland

Værløse Blue Hawks

Værløse lige nord for København

BMS Herlev Blue Packs

Herlev i det nordlige København

Copenhagen Basketball

Nørrebro i hjertet af København

Bears Academy

Du skal en tur til Aarhus

BK Amager

Tag turen til Tårnby på Amager

Basketball sæsonen

Du skal være på dupperne fra september / oktober til maj, for det er i den periode basketball sæsonen løber. I de sidste par måneder afvikles slutspillet og finalen, så det er måske her du skal ud i hallerne og heppe på favoritholdet. I sommermånederne holdes der turneringspause, så spillerne kan restituere sig til den nye sæson.