Canal Digital Ligaen

Jack Grealish er Manchester Citys nye stjernespiller: Sådan har hans karriere set ud indtil nu

Manchester City kunne torsdag melde ud, at klubben har købt 25-årige Jack Grealish i Aston Villa. Det anslås, at Manchester City har betalt omkring 825 millioner kroner for offensivspilleren, som har skrevet under på en kontrakt, der løber indtil sommeren 2027, og der er dermed lagt op til, at Grealish skal den helt store stjerne i Manchester City.

Vi bringer her et overblik over, hvordan den engelske landsholdsspillers karriere har set ud indtil nu.

De unge år: Fra fan til FA-cupsemifinale

Jack Grealish har spillet hele sin karriere i Birmingham-klubben Aston Villa, som han fra barnsben har fulgt som tilhænger. Han begyndte i klubben som seksårig og fik allerede i 2014 sin seniordebut for klubbens Premier League-mandskab.

Den engelske offensivspiller blev tidligt anset som et stort talent, og da han kom på banen i FA Cup-semifinalen mod Liverpool i 2015 og var involveret i begge Aston Villas mål, fik hele England øjnene op for unge Grealish’ kvaliteter på en fodboldbane.

Aston Villa spillede sig hele vejen til FA Cup-finalen, og Grealish spillede hele finalekampen mod Arsenal og gjorde en god figur, selvom Villa tabte med 0-4.

Gennembruddet: Fanfavorit og anfører

Da Aston Villa rykkede ned fra Premier League i 2016, tog Jack Grealish turen med ned i den næstbedste engelske række, selvom flere engelske storklubber angiveligt var interesserede i ham.

I Championship blev Grealish hurtigt fast mand på Villa-holdkortet, og offensivspilleren blev endnu hurtigere en decideret fanfavorit blandt klubbens tilhængere.

Selvom det blev til tre sæsoner i den næstebedste række fra 2016 til 2019, havde Grealish masser af personlig succes, og i løbet af tiden i den engelske Championship fik Grealish både 10-tallet og anførerbindet.

 

Tiden før City-skiftet: PL og landsholdsdebut

Jack Grealish og Aston Villa rykkede op i Premier League i 2019/2020-sæsonen. Klubben klarede skærene i PL og fik en 17.-plads, og med 36 kampe og 8 mål havde Grealish en stor andel af succesen.

I 2020/2021-sæsonen præsterede Villa således over al forventning og landede på en flot 11.-plads, og det var også i den periode, at Grealish fik sin debut på det engelske landshold.

Offensivspilleren fik landsholdsdebut i 0-0-kampen mod Danmark i september 2020, og siden da er det blevet til 12 kampe for The Three Lions. Senest spillede han EM-finalen mod Italien, som endte med et engelsk nederlag.

jack grealish